To takie proste!
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis
 
 
JADŁOSPIS
od 18 lutego do 22 lutego 2019 r.
 
Poniedziałek 2019-02-18
 
Śniadanie:
chleb  razowy z masłem z pastą z wędliny  wieprzowej i twarogu śmietankowego z papryką herbata czarna porzeczka z aronią
Obiad:
zupa kalafiorowa z makronem i zieloną pietruszką, pierogi leniwe  polane masełkiem z tartym jabłkiem, kompot śliwkowo - jabłkowy
Podwieczorek I:
sok owocowo -warzywny z herbatnikami  
Powieczorek II:
kanapka z masłem  szynką wieprzową na sałacie z pomidorem

 

 

 

Wtorek 2019-02-19
 
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi bez cukru, chleb mieszany  z serkiem żółtym i pomidorem  na sałacie
Obiad:
zupa barszcz zabielany z ziemniakami, potrawka z kurczaka, ryż, fasolka szparagowa, kompot   wieloowocowy
Podwieczorek I:
chałka drożdżowa z masłem i konfiturą jabłkową 
Podwieczorek II:
kanapka  z masłem, serkiem białym  i pomidorem

 

Środa 2019-02-20

 

Śniadanie:

chleb  graham z masłem , serkiem białym ze szczypiorkiem,  ogórek i rzodkiewka, herbata malinowa

Obiad:

zupa grysikowa z tartymi warzywami i zieloną pietruszką, spaghetti z mięsem   wieprzowym i sosem pomidorowym, kompot  jabłkowo -śliwkowy

Podwieczorek I:

serek  waniliowy posypany crunchami  

Podwieczorek II:

kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem

 

Czwartek 2019-02-21

 

Śniadanie:

bułeczki razowe  z masłem, parówki drobiowe z ketchupem, herbata pigwa z truskawką

Obiad:

zupa krupnik na pęczaku z ziemniakami i zieloną pietruszką, naleśniki pszenne  z amarantusem i serem polane musem truskawkowym, kompot śliwkowo –jabłkowy

Podwieczorek I:

sałatka owocowa z paluchami kukurydzianymi

Podwieczorek II:
kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem
 
Piątek 2019-02-22
 
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami miodowymi, graham z masłem, pasta z jajek ze  szczypiorkiem
Obiad:
zupa koperkowa  z lanym ciastem, ryba w ziołach w panierce z mielonym lnem, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy
Podwieczorek I:
galaretka brzoskwiniowa z brzoskwiniami i bitą śmietaną
Podwieczorek II:
graham z masłem  konfiturą jabłkową

 

 

 
DIETA BEZMLECZNA OPIERA SIĘ NA MLEKU, MAŚLE, ŚMIETANIE, TWAROGU I SERZE ŻÓŁTYM BEZ LAKTOZY.
 
Posiłki dla naszych Dzieci są przygotowywane i dostarczane przez firmę cateringową CULINARIUM prowadzoną przez Panią Katarzynę Kulisę.
 
 
Zalety kuchni Pani Kasi:
 
- dania oparte tylko na naturalnych produktach
- świeże sezonowe owoce i warzywa od sprawdzonych dostawców
- pieczywo pełnoziarniste, ziarna zbóż i kasze oraz płatki i makaron
- własne wypieki (ciasta na podwieczorek)
- oleje tłoczone na zimno i masło
- świeże zioła
- brak żywności przetworzonej
- brak gotowych dań mrożonych
- posiłki są zbilansowane dla dzieci w wieku przedszkolnym i pokrywają 75 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego, w tym niezbędne ilości białek, węglowodanów i witamin
- menu jest przygotowywane przez wykwalifikowaną dietetyczkę
- oddzielne menu dla dzieci z alergią pokarmową lub inną chorobą
 

Ostatnia aktualizacja: 2019-02-17