To takie proste!
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis
 
 
JADŁOSPIS
od 19 listopada do 23 listopada 2018 r.
 
Poniedziałek 2018-11-19
 
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami miodowymi, graham z masłem, pasta z jajek ze  szczypiorkiem
Obiad:
zupa koperkowa  z lanym ciastem, pierogi leniwe  polane masełkiem z tartym jabłkiem, kompot śliwkowo - jabłkowy
Podwieczorek I:  
bułeczki maślane / jabłko 
Powieczorek II:
weka pszenna  z masłem i serem żółtym i papryką
 

 

 

 

Wtorek 2018-11-20
 
Śniadanie:
bułeczki razowe  z masłem, parówki drobiowe z ketchupem, herbata czarna porzeczka
Obiad:
zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką, potrawka z kurczaka, ryż, surówka fasolka szparagowa na parze, kompot   wieloowocowy
Podwieczorek I:
budyń śmietankowy z sokiem porzeczkowym
Podwieczorek II:
kanapka z masłem i konfiturą malinową

 

Środa 2018-11-21

 

Śniadanie:

zupa mleczna  z płatkami żytnimi bez cukru, chleb  graham z serkiem białym, szczypiorkiem,   ogórek i rzodkiewka

Obiad:

zupa krem z warzyw z grzankami, spaghetti z mięsem   wieprzowym i sosem pomidorowym, kompot  wieloowocowy

Podwieczorek I:

koktajl truskawkowy  na jogurcie z biszkoptami

Podwieczorek II:

kanapka z masłem i konfiturą jabłkową

 

 

Czwartek 2018-11-22

 

Śniadanie:
pieczywo razowe z masłem, szynką wieprzowa,  sałatą zieloną i pomidorem, kawa zbożowa z orkiszem
Obiad:
zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, pierogi  z mięsem polane masełkiem, kompot jabłkowo -porzeczkowy
Podwieczorek I:
drożdżówka ze serem i  kruszonką / mandarynka
Podwieczorek II:
kanapka z masłem pomidorem i szczypiorkiem na sałacie

 

 
Piątek 2018-11-23
 
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami żytnimi bez cukru chleb mieszany  z serkiem żółtym, papryką na sałacie/banan
Obiad:
zupa kalafiorowa  z makaronem, ryba w ziołach w panierce z mielonym lnem, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy
Podwieczorek I:
sok owocowo -warzywny z herbatnikami  
Podwieczorek II:
kanapka z masłem i pastą z jajek  ze szczypiorkiem

 

 
DIETA BEZMLECZNA OPIERA SIĘ NA MLEKU, MAŚLE, ŚMIETANIE, TWAROGU I SERZE ŻÓŁTYM BEZ LAKTOZY.
 
Posiłki dla naszych Dzieci są przygotowywane i dostarczane przez firmę cateringową CULINARIUM prowadzoną przez Panią Katarzynę Kulisę.
 
 
Zalety kuchni Pani Kasi:
 
- dania oparte tylko na naturalnych produktach
- świeże sezonowe owoce i warzywa od sprawdzonych dostawców
- pieczywo pełnoziarniste, ziarna zbóż i kasze oraz płatki i makaron
- własne wypieki (ciasta na podwieczorek)
- oleje tłoczone na zimno i masło
- świeże zioła
- brak żywności przetworzonej
- brak gotowych dań mrożonych
- posiłki są zbilansowane dla dzieci w wieku przedszkolnym i pokrywają 75 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego, w tym niezbędne ilości białek, węglowodanów i witamin
- menu jest przygotowywane przez wykwalifikowaną dietetyczkę
- oddzielne menu dla dzieci z alergią pokarmową lub inną chorobą
 

Ostatnia aktualizacja: 2018-11-19