To takie proste!
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis
 
 
JADŁOSPIS
od 17 września do 21 września 2018 r.
 
Poniedziałek 2018-09-17
 
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi bez cukru, chałka  drożdżowa z konfiturą malinową
Obiad:
zupa grysikowa z tartymi warzywami i zieloną pietruszką, spaghetti z mięsem   wieprzowym i sosem pomidorowym, kompot  wieloowocowy
Podwieczorek I:
koktajl bananowo –brzoskwiniowy  na jogurcie z herbatnikami  pełnoziarnistymi
Powieczorek II:
kanapka z masłem i konfiturą truskawkową 
 
 
Wtorek 2018-09-18
 
Śniadanie:
pieczywo razowe z masłem, szynką wieprzowa,  sałatą zieloną i pomidorem, kawa zbożowa z orkiszem
Obiad:
zupa ogórkowa zabielana z ryżem, kotlet mielony  w panierce z lnem mielonym, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot   porzeczkowo – jabłkowy
Podwieczorek I:
wafle zbożowe z nasionami słonecznika i konfiturą jabłkową         
Podwieczorek II:
kanapka z masełkiem,  pomidorem i  szczypiorkiem  na sałacie

 

Środa 2018-09-19

 

 

Śniadanie:

zupa mleczna z płatkami żytnimi bez cukru, chleb mieszany  z serkiem żółtym i papryką  na sałacie

Obiad:

zupa pomidorowa zabielana  z makaronem, ryba w ziołach w panierce z mielonym lnem, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty i jabłka, kompot wieloowocowy

Podwieczorek I:

serek  waniliowy posypany crunchami  / jabłko

Podwieczorek II:

kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem

 

Czwartek 2018-09-20

 
Śniadanie:
bułki  razowe z masłem, jajecznica ze  szczypiorkiem,  herbata porzeczka z aronią
Obiad:
zupa krem z warzyw z grzankami,  łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym, kompot  wieloowocowy
Podwieczorek I:
drożdżówka ze serem i  kruszonką  / gruszka
Podwieczorek II:
kanapka z masłem pomidorem i szczypiorkiem na sałacie
 
Piątek 2018-09-21
 
Śniadanie:
chleb  razowy z masłem z pastą z  twarogu śmietankowego, ziół z ogórkiem, herbata malinowa
Obiad:
zupa krupnik zabielany z ziemniakami na pęczku z zieloną pietruszką, pierogi z serem polane masełkiem, kompot  jabłkowy
Podwieczorek I:
sok owocowo-warzywny z biszkoptami
Podwieczorek II:
kanapka z masłem jajkiem i szczypiorkiem
 
DIETA BEZMLECZNA OPIERA SIĘ NA MLEKU, MAŚLE, ŚMIETANIE, TWAROGU I SERZE ŻÓŁTYM BEZ LAKTOZY.
 
Posiłki dla naszych Dzieci są przygotowywane i dostarczane przez firmę cateringową CULINARIUM prowadzoną przez Panią Katarzynę Kulisę.
 
 
Zalety kuchni Pani Kasi:
 
- dania oparte tylko na naturalnych produktach
- świeże sezonowe owoce i warzywa od sprawdzonych dostawców
- pieczywo pełnoziarniste, ziarna zbóż i kasze oraz płatki i makarony razowe
- własne wypieki (ciasta na podwieczorek)
- oleje tłoczone na zimno i masło
- świeże zioła
- brak żywności przetworzonej
- brak gotowych dań mrożonych
- posiłki są zbilansowane dla dzieci w wieku przedszkolnym i pokrywają 75 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego, w tym niezbędne ilości białek, węglowodanów i witamin
- menu jest przygotowywane przez wykwalifikowaną dietetyczkę
- oddzielne menu dla dzieci z alergią pokarmową lub inną chorobą
 

Ostatnia aktualizacja: 2018-09-16