To takie proste!
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis
 
 
JADŁOSPIS
od 16 lipca do 20 lipca 2018 r.
 
Poniedziałek 2018-07-16
 
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi bez cukru, chałka  drożdżowa z konfiturą malinową
Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem, pierogi  z mięsem polane masełkiem, kompot jabłkowo –porzeczkowy
Podwieczorek I:
sok owocowo -warzywny z biszkoptami
Powieczorek II:
kanapka z masłem serem białym, szczypiorkiem i rzodkiewką 
 
Wtorek 2018-07-17
 
Śniadanie:
pieczywo razowe z masłem, serem żółtym,  sałatą zieloną i pomidorem, kakao 
Obiad:
zupa grochowa z grzankami, spaghetti z mięsem   wieprzowym i sosem pomidorowym, kompot  jabłkowo-miętowy
Podwieczorek I: 
koktajl brzoskwiniowy na jogurcie z biszkoptami
Podwieczorek II:
kanapka z masłem i konfiturą truskawkową 
 

Środa 2018-07-18

 

Śniadanie:

chleb mieszany  z masłem, parówki drobiowe z ketchupem, herbata czarna porzeczka / banan

Obiad:

krupnik na pęczaku z ziemniakami i zieloną pietruszką, racuchy pszenne z amarantusem polane musem brzoskwiniowym, kompot  jabłkowo -wiśniowy

Podwieczorek I:

budyń śmietankowy polany sokiem malinowym

Podwieczorek II:

graham z masłem, serem żółtym z pomidorem  i szczypiorkiem

 

Czwartek 2018-07-19

 
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami żytnimi bez cukru, chleb  razowy z masłem z pastą z tuńczyka i twarogu śmietankowego z ogórkiem
Obiad:
zupa jarzynowa z fasolką szparagową i makaronem, kotlet z indyka w panierce z parmezanem, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot   porzeczkowo – jabłkowy
Podwieczorek I:
serek  truskawkowy posypany crunchami
Podwieczorek II:

kanapka z masłem, pomidorem i rzodkiewką

 
Piątek 2018-07-20
 
Śniadanie:
bułki  razowe z masłem, pasta z jajek ze  szczypiorkiem,  herbata czarna porzeczka z aronią
Obiad:
zupa  ziemniaczana zieloną pietruszką, makaron  z twarogiem śmietankowym posypany cukrem i cynamonem, kompot owocowy
Podwieczorek I:
chałka drożdżowa z masłem i konfiturą jabłkową  
Podwieczorek II:
kanapka z masłem serem żółtym, szczypiorkiem i rzodkiewką 
 
 
DIETA BEZMLECZNA OPIERA SIĘ NA MLEKU, MAŚLE, ŚMIETANIE, TWAROGU I SERZE ŻÓŁTYM BEZ LAKTOZY.
 
Posiłki dla naszych Dzieci są przygotowywane i dostarczane przez firmę cateringową CULINARIUM prowadzoną przez Panią Katarzynę Kulisę.
 
 
Zalety kuchni Pani Kasi:
 
- dania oparte tylko na naturalnych produktach
- świeże sezonowe owoce i warzywa od sprawdzonych dostawców
- pieczywo pełnoziarniste, ziarna zbóż i kasze oraz płatki i makarony razowe
- własne wypieki (ciasta na podwieczorek)
- oleje tłoczone na zimno i masło
- świeże zioła
- brak żywności przetworzonej
- brak gotowych dań mrożonych
- posiłki są zbilansowane dla dzieci w wieku przedszkolnym i pokrywają 75 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego, w tym niezbędne ilości białek, węglowodanów i witamin
- menu jest przygotowywane przez wykwalifikowaną dietetyczkę
- oddzielne menu dla dzieci z alergią pokarmową lub inną chorobą
 

Ostatnia aktualizacja: 2018-07-15