To takie proste!
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis
 
 
JADŁOSPIS
od 21 maja do 25 maja 2018 r.
 
Poniedziałek 2018-05-21
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami  kukurydzianymi bez cukru, chleb mieszany  z serkiem żółtym, pomidorem  na sałacie
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem, pierogi leniwe  polane masełkiem z tartym jabłkiem, kompot śliwkowo - jabłkowy
Podwieczorek I:
chałka drożdżowa z masłem i konfiturą truskawkową
Powieczorek II:
weka pszenna  z masłem, szynka wieprzową na sałacie z ogórkiem 
 
Wtorek 2018-05-22
Śniadanie:
bułeczki razowe  z masłem, parówki drobiowe z ketchupem, herbata pigwa z truskawką
Obiad:
zupa koperkowa z ryżem, makaron penne a la Carbonara z szynką, kompot śliwkowo- jabłkowy
Podwieczorek I: 
truskawki z bitą śmietaną i biszkoptami /arbuz
Podwieczorek II:
weka z masłem i konfiturą malinowa
 

Środa 2018-05-23

Śniadanie:

pieczywo razowe z masłem, szynką drobiową,  sałatą zieloną i papryką, kawa zbożowa z orkiszem

Obiad:

zupa jarzynowa z zielonym groszkiem i  makaronem, pulpety z dorsza, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot  jabłkowy

Podwieczorek I:

koktajl wieloowocowy na jogurcie z biszkoptami

Podwieczorek II:

kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem

 

Czwartek 2018-05-24
 
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi bez cukru, chałka  drożdżowa z konfiturą malinową
Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem, eskalopki drobiowe, ziemniaki  z koperkiem, surówka z białej kapusty i marchewki w lekkim sosie śmietanowym, kompot   porzeczkowo – jabłkowy
Podwieczorek I:
drożdżówka ze serem i  kruszonką  / gruszka
Podwieczorek II:
kanapka z masłem pasztetem drobiowym ogórkiem kiszonym
 
 
Piątek 2018-05-25
 
Śniadanie:
bułki  razowe z masłem, pasta z jajek ze  szczypiorkiem,  herbata czarna porzeczka
Obiad:
zupa krem z cukinii z grzankami, makaron ze serem posypany cukrem  trzcinowym i cynamonem, kompot   porzeczkowo – jabłkowy
Podwieczorek I:
kisiel owocowy z paluchami kukurydzianymi /jabłko
Podwieczorek II:
weka z masłem, twarożkiem z pomidorem i szczypiorkiem

 

 

 
 
DIETA BEZMLECZNA OPIERA SIĘ NA MLEKU, MAŚLE, ŚMIETANIE, TWAROGU I SERZE ŻÓŁTYM BEZ LAKTOZY.
 
Posiłki dla naszych Dzieci są przygotowywane i dostarczane przez firmę cateringową CULINARIUM prowadzoną przez Panią Katarzynę Kulisę.
 
 
Zalety kuchni Pani Kasi:
 
- dania oparte tylko na naturalnych produktach
- świeże sezonowe owoce i warzywa od sprawdzonych dostawców
- pieczywo pełnoziarniste, ziarna zbóż i kasze oraz płatki i makarony razowe
- własne wypieki (ciasta na podwieczorek)
- oleje tłoczone na zimno i masło
- świeże zioła
- brak żywności przetworzonej
- brak gotowych dań mrożonych
- posiłki są zbilansowane dla dzieci w wieku przedszkolnym i pokrywają 75 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego, w tym niezbędne ilości białek, węglowodanów i witamin
- menu jest przygotowywane przez wykwalifikowaną dietetyczkę
- oddzielne menu dla dzieci z alergią pokarmową lub inną chorobą
 

Ostatnia aktualizacja: 2018-05-21