To takie proste!
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis
 
 
JADŁOSPIS
od 15 stycznia do 19 stycznia 2018 r.
 
Poniedziałek 2018-01-15
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami  kukurydzianymi bez cukru, chleb mieszany  z serkiem żółtym, pomidorem  na sałacie
Obiad:
rosół z makaronem i zieloną pietruszką, gulasz wieprzowy z kaszą pęczak i brokułem na parze, kompot   wieloowocowy
Podwieczorek I:
koktajl wieloowocowy na jogurcie z biszkoptami
Powieczorek II:
kanapka z masłem i konfiturą truskawkową
 
Wtorek 2018-01-16
Śniadanie:
pieczywo razowe z masłem, szynką drobiową,  sałatą zieloną i papryką,  herbata malinowa z żurawiną  
Obiad:
zupa ziemniaczana  z zieloną  pietruszką, łazanki z kapustą i mięsem, kompot  wieloowocowy
Podwieczorek I: 
wafle zbożowe  z czarnuszką i konfiturą malinową
Podwieczorek II:
kanapka z masełkiem,  twarożkiem, szczypiorkiem  i papryką
 

Środa 2018-01-17

Śniadanie:

bułeczki razowe  z masłem, parówki drobiowe z ketchupem, herbata pigwa z truskawką

Obiad:

zupa pomidorowa zabielana z ryżem, ryba w ziołach w panierce z mielonym lnem, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy

Podwieczorek I:

kisiel owocowy z paluchami kukurydzianymi /jabłko

Podwieczorek II:

weka z masłem, pasztecik drobiowy z pomidorem

 
 
 
 
Czwartek 2018-01-18
 
Śniadanie:
chleb  razowy z masłem z pastą z wędliny  wieprzowej i twarogu śmietankowego z ogórkiem, kawa zbożowa z orkiszem
Obiad:
zupa ryżowa z zieloną pietruszką, kawałki indyka  w płatkach kukurydzianych, ziemniaki , mizeria, kompot jabłkowo- porzeczkowy
Podwieczorek I:
chałka drożdżowa   z masłem i konfiturą truskawkową
Podwieczorek II:
weka z masłem, szynką wieprzową i ogórkiem
 
 
Piątek 2018-01-19
 
Śniadanie:
zupa mleczna z płatkami miodowymi, chleb graham z masłem, sałatą zieloną, pomidorkiem, rzodkiewką posypana szczypiorkiem /banan
Obiad:
zupa barszcz  czerwony zabielany z ziemniakami, makaron razowy ze serem posypany cukrem trzcinowym z cynamonem, kompot  wieloowocowy
Podwieczorek I:
sałatka owocowa  z paluchami kukurydzianymi  
Podwieczorek II:
kanapka z masłem serem żółtym i pomidorem na sałacie 
 
 
DIETA BEZMLECZNA OPIERA SIĘ NA MLEKU, MAŚLE, ŚMIETANIE, TWAROGU I SERZE ŻÓŁTYM BEZ LAKTOZY.
 
Posiłki dla naszych Dzieci są przygotowywane i dostarczane przez firmę cateringową CULINARIUM prowadzoną przez Panią Katarzynę Kulisę.
 
 
Zalety kuchni Pani Kasi:
 
- dania oparte tylko na naturalnych produktach
- świeże sezonowe owoce i warzywa od sprawdzonych dostawców
- pieczywo pełnoziarniste, ziarna zbóż i kasze oraz płatki i makarony razowe
- własne wypieki (ciasta na podwieczorek)
- oleje tłoczone na zimno i masło
- świeże zioła
- brak żywności przetworzonej
- brak gotowych dań mrożonych
- posiłki są zbilansowane dla dzieci w wieku przedszkolnym i pokrywają 75 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego, w tym niezbędne ilości białek, węglowodanów i witamin
- menu jest przygotowywane przez wykwalifikowaną dietetyczkę
- oddzielne menu dla dzieci z alergią pokarmową lub inną chorobą
 

Ostatnia aktualizacja: 2018-01-15